Over ietz anders

Wie zijn wij:

Hallo, wij zijn Mario en Rijanne Bos. Samen met onze dochters Manon, Amber en onze zoon Jorick  wonen wij sinds augustus 2017 aan de Nijkerkerstraat 39 te Putten. Hoe is het allemaal begonnen? Ruim 6 jaar geleden heeft Rijanne de overstap gemaakt van de ouderenzorg naar de gehandicaptenzorg. Omdat Mario hier ook regelmatig over de vloer kwam werd het ons duidelijk dat wij samen iets voor deze doelgroep willen gaan betekenen. Na hier heel veel samen (en met familie, vrienden) over gesproken te hebben, wikken en wegen, lezen en gesprekken met collega bedrijven zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij een dagbesteding willen gaan starten voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Nou waar begin je dan? De eerste vraag was: hoe willen wij dat onze dagbesteding er uit gaat zien, wat willen we wel maar ook wat willen we niet! We zijn begonnen met een businessplan schrijven eerst heel veel informatie verzamelen, andere dagbestedingen bezoeken, gesprekken voeren met collega’s uit de zorg, gesprekken voeren met andere ondernemers, rekenen, rekenen en nog eens rekenen en dit op papier zetten. (nou dat valt eigenlijk helemaal niet mee) Nadat het businessplan compleet was zijn wij naar de bank gegaan en mochten wij onze plannen komen uitleggen.

Mario heeft een commerciële achtergrond en heeft veel affiniteit met mensen met een beperking. Zo geeft hij club aan mensen met een verstandelijke beperking en begeleiden we als gezin eens in de 1 a 2 maanden een groepje mensen naar de kerk op ’s Heeren Loo Ermelo.

Rijanne zit al ruim 20 jaar in de zorg eerst als bejaardenverzorgende in Putten daarna in de gehandicapten zorg (gezinsvervangend huis voor mensen met een verstandelijk beperking)

En ook de beide dochters volgen een MBO opleiding Zorg en Welzijn in Harderwijk, het zit ons als gezin in het bloed om voor anderen te mogen zorgen.

Begin januari 2018  zijn wij in Putten gestart met de nieuwbouw van een mooie dagbestedingsruimte achter op ons erf. Vanaf juni 2018 zijn de eerste deelnemers begonnen bij dagbesteding ietz anders.

Zijn er nog vragen of wil je meer weten over ons neem gerust contact met ons op.